woensdag 29 september 2010

Een accessoire?

Is een boxershort een accessoire? Zijn een paar sokken een accessoire? Waar zit eigenlijk de grens tussen een accessoire en een kledingstuk. Wanneer is het gewoon een praktisch kledingstuk en wanneer is iets een accessoire?

Zoals wel vaker is hier de grens niet zwart wit. Want een kledingstuk kan een accessoire zijn, maar ook andersom! In eerste instantie is een riem, een paar sokken of een onderbroek vooral praktisch van aard. Maar op het moment dat deze artikelen ook gedragen worden ter verfraaiing van je outfit, zijn het ook accessoires. Zelfs een boxershort. Denk maar aan een trendy boxershort met een merknaam op de tailleband, die net boven een jeans uitpiept. Dan is een onderbroek wel degelijk een accessoire.

Of denk maar aan een man in strak pak, met als grappig accent een paar rode sokken. Dan zijn de rode sokken wel degelijk als accessoire bedoeld. Tenzij het ooit eens witte sokken waren, maar per ongeluk in de wasmachine met bonte rode was zijn gewassen;).

Daar ligt dus de scheiding. Als een kledingstuk bedoeld is als verfraaiing mag je het gerust 'accessoire' noemen. En natuurlijk blijft er altijd een grijs gebied...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten