donderdag 23 september 2010

Schoenen en riemen

Bij een net kostuum passen nette schoenen en riemen. Stem de kleur van de schoenen en je riem op elkaar af. Bijvoorbeeld beide in donkerbruin bij een zwart pak, of beide in lichtbruin bij een grijs pak. Het is een no go om bij een net kostuum een riem te kiezen die niet bij je schoenen past.

Kies ook voor een goede kwaliteit leer. Leer van slechte kwaliteit vertoont snel barsten. Smeer daarom niet alleen je schoenen maar ook je riem in met schoenenpoets. Hierdoor blijft het leder langer zijn soepelheid behouden.

De allerlaatst trend is suede. Bij herenmodezaken zie je volop suede schoenen, laag of halfoog. Het liefst met een klassieke veter. Ook zijn ze verkrijgbaar in een uitvoering met trendy gesp. Suede riemen vind je overal. In warenhuizen, herenmodezaken en op de markt. Het mag duidelijk zijn, goedkoop is soms duurkoop. Wil je vaak een nieuwe riem, dan kun je voor een goedkopere uitvoering kiezen. Maar wil je dat de riem lang mee gaat, kies dan een hoogwaardige lederen riem. Goedkoop is ook in dit geval vaak duurkoop.

Bij erken als Tommy Hilfinger, Calvin Klein, Diesel, Levis en Profuomo kun je er van uit gaan dat de kwaliteit van de riem goed is. Want het is lastig als leek om goede kwaliteit van lage kwaliteit te onderscheiden. Belangrijk is om te kijken naar de soepelheid van het leder. Buig de riem en houdt hem een tijdje zo vast. Als je hem terug buigt en recht houdt, is de riem dan weer mooi glad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten